Gazetede chapulluyoruz!




Bugün ilanımız taz'da yayınlandı. Almanya genelinde Çapulculuk böyle bir ilanın kendisine yakışmasıdır diyenler tarafından verildi bu ilan. Bir taz alın, ve de neden resistanbul denildiğini, haftasonu chapullingi yaparken okuyun.

Eğer ben de iyi chapulladım bu süreçte diyorsanız buyrun sizi bu ilana destek için şuraya alalım 
https://www.facebook.com/events/172662909567309/
Facebook'um yok diyorsanız, https://twitter.com/berlinpostasi dan ulaşabilirsiniz. 

Desteğinizi verdiniz, ilanı da gördünüz ama bir de ilanla fotoğrafınızı çektirin ve soli@capulcus.de ye gönderin, www.capulcus.de'de paylaşılsın. 

Daha fazla çapullamak için, bizimle kalın !



3 yorum:

  1. Taleplerinizin arasında tek bir tane 'çevreci talebin' bulunmaması hayli ilginç. Aynı derecede ikinci sırada yazan talebiniz de ilginç. Toplumsal olaylara müdahale yaparken göz yaşartıcı gazlar ve tazyikli su gibi araçlar kullanılmayacak da ne kullanılacak?

    Biber gazının yasaklanmasını talep etseydiniz, bu talebi üzerine tartışmaya değer görürdüm. Türkiye'de biber gazı kullanımı abartılıyor, ama biber gazı ilana girememiş. Diğer talepler de sıkıntılı, ama neyse. Zaten olay, sadece çevrecilik veya poliş şiddetini protesto etmek değil.

    İçler acısı bir ilan bastırmışsınız.

    YanıtlaSil
  2. sevgili spaydir, ilana bakinca gercekten de insanin ici aciyor. Ama bu ilanin iceriginden degil, ilani verme sebebinden, yani türkiyedeki olaylardan. Hele bir de sizin gibi insanlarin olaylari hala kesilen agaclara indirgemeye calisip, "siz dogacimisiniz ki", "dogaci adam böyle mi protesto eder" gibi bahanelerle insanlarin diger taleplerini görmezden gelmesi gercekten de icler acisi.

    Biber gazi nasil ilana girmemis? Fotograftaki biber gazi silahlarinin ve kapsüllerinin üzerini sizin gazetede keceli kalemle boyamislar mi yoksa? Yoksa kafanizda emniyetin gaz maskelerinden mi var?

    YanıtlaSil
  3. sayin spyder, nasil bir ilan verilseydi daha uygun olurdu? "taksim'de tarihi tekrar canlandiracak sayin basbakanimiz, ulu onder recep tayyip erdogan hazretlerinin tesrifinden gurur duyduk, ahh bir de o marjinaller olmasaydi ne guzel olurdu, bunlar hep cehepe zihniyeti, avrupa, faiz lobilerine dur de". boylesi uygun mudur?

    YanıtlaSil