kötü polis, daha kötü polis...ya da "bir adım daha atarsan beyninin pekmezini akıtırım"


bizler, deli gibi türkiye'deki hadiselerle (doğal olarak) uğraşırken, yaşadığımız ülkede de benzer şeylerle karşı karşıya kalıyoruz. ne yazık ki, gündem bizler gibi kökü ve dalları ve insanlığı tüm dünyayı saran kişiler için hayli yoğun. bu yüzden, bahsedeceğim hadisenin biraz aşağılara kaçacağını biliyorum. ammavelakin, bu çok mühim.


cumartesi günü, avrupa mezkez bankası'nın frankfurt'ta çevrelenmesi eylemi gerçekleştirilecekti "blockupy" kapsamında. 20 bin kişinin sakin sakin eylem yaptığı ve aşırı yağmurlu olacağı önceden söylenen günde, eylemcilerin yanlarında getirdiği şemsiyeler "pasif silah" olarak nitelendirilip, almanya tarihinde eşine benzerine nadir rastlanmış bir polis şiddetiyle eylemcilere saldırıldı.

başlıkta kullandığım "bir adım daha atarsan beyninin pekmezini akıtırım",  alman polisinin 64 yaşındaki axel köhler-schnura isimli aktiviste "ich hau dir die birne zu matsch..." şeklinde telaffuz ettiği bir cümle.

benim herdaim zikrettiğim bir cümle var "türk polisi duygusal dövüyor. hınçla dövüyor. alman polisi sistematik" hakikaten böyle. adamlar, kapatıyorlar duyularını, insanlıklarını vur allah vur. iki kişi görüyorlar işlerini. biri başını geriye çekiyor, sen zaten kabak gibi tüm vücudunu açıyorsun o vakit. diğeri de girişiyor.

biber gazı, cop ve kaba dayak ile frankfurt'un adının lekelendiği söyleniyor. yaşlı insanların (+65) acımasızca dövüldüğü, bir çocuğun kaval kemiğinin kırıldığı da okuduğum haberler arasında (kaynak junge welt: 04.06.2013, sayfa: 2)

olaylar sonucunda hessen iç işleri bakanı boris rhein'ın istifası istenmekte.
frankfurt'ta siyah/yeşil bir koalisyon mevcut.

daha fazla resim için google a "frankfurt blockupy polizeigewalt" yazmanız yeterli. son resimler ayan beyan ortada.

1 yorum:

  1. Google'a "G8 protest" diye yazın Almanya'da ya da Avrupa'da her yıl ciddi protestocuların nasıl zulümlere maruz kaldığını görün.

    YanıtlaSil