Anne ben demokrasi gördüm


Canımızın içi, başbakanımızın biricik yardımcısı, evimizin neşesi, ciğerimizin köşesi, vajina diyemeyenimiz Bülent Arınç hazretleri ne hakkında olduğunu bilmediğim ve açıkçası pek de ilgilenmediğim bir konuşma için Berlinlere gelmiş (Gelmiş diyorum çünkü an itibariyle ben Berlinlerden uzaklarda, Arınç'ı karşılayamamış olmanın sonsuz hüznüyle kavruluyorum).

http://video.haberturk.com/haber/video/arinca-protesto/85017

Konuşma sonunda bir şahıs tutuklu öğrencilerden dem vuruyor ve o noktada Arınç ve korumaları, araba farı görmüş tavşan gibi kalıyorlar. Zira acı vatanda protestocuları tekme tokat salondan çıkarmak, kaburga kırmak, kimliğini alıp içeri attırmak, en olmadı fişlemek gibi opsiyonlar mevcut değil. O sebeple videonun sonunda koruma, ALMAN POLİSİNE SÖYLE HEPSİNİN KİMLİKLERİNİ İSTİYORUM deyiveriyor ve bizi güldürüyor ("ağlanacak halimize" deyip Levent Kırca tandansı yakaladığımı farz edin).

Alman polisinden, (muhtemelen çoğu) Alman vatandaşı olan bir grup insanın kimliğini isteyebileceğini zannedecek kadar şuursuz ve insanlıkdışı bir zihniyete bakıyoruz, sonra buruk buruk içimizi çekiyoruz.

2 yorum:

  1. heheee, "söylediklerinizi duymuyorum" edasıyla oturuyor yaa, eller de mahsunlaşmış.

    YanıtlaSil
  2. Garip bir analiz yapmışsınız.

    Hangi yönden baktığınız ve neyi gördüğünüz aşikar.

    Ama hangi yönden baktığınız ve neyi görmek istediğinizde aşikar.

    YanıtlaSil