ev e.v.


malumunuz emlak piyasasi berlin'de felaket durumda. kiralar yükseldi, ev bulunmuyor, "wohnungsbesichtigung"larda yigilmalar yasaniyor, wg-casting'ler tam bir ömür törpüsü! "bana bilmedigim birsey anlat!" diyor olabilirsiniz ama bi' sakin olun. dün arkadaslarla sohbet ederken bir fikrimiz geldi, onu aciklayacagim simdi.

siklikla ev arayanlar denk geliyor, eksi'deki berlin basligindan ulasip "berlin'e gelecegim, ev bulamiyorum. yardimci olur musunuz?" diyenler bile oldu. bazen de biri evine nachmieter veya mitbewohner ariyor, odasini "zwischenmiete"ye verecek oluyor. bunlari eslestirmede simdiye kadar pek basarili olamadim, su arkadas müstesna!

demem o ki, berlin postasi olarak "emlak sektörüne" girme karari aldik. kira ödermis gibi ev sahibi olmak artik berlin'de de mümkün! ev e.v. adindaki s.s. yapi kooparatifimize üye olarak topraktan girdiginiz evlere cüz'i taksitler ödeyerek kisa zamanda sahip olabiliyorsunuz!

durun, gaza geldim!

yok, öyle degildi.

söyle ki, ev veya mieter'in her türlüsünü [yalin olur, nach'li olur, zwischen'li olur] arayanlar hal-i pürmelallerini bize [özellikle facebook sayfamizdaki mesaj gönder butonu marifetiyle] iletirlerse, facebook sayfamiz üzerinden takipcilerimize durumu duyurma suretiyle "dertlerine derman arayanlarin" hepsine olmasa da belki bir kismina yardimci olabiliriz dedik.

öyle iste.

berlin postasi, nachfrage ile angebot'un bulusma noktasi!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder