nsu davasına dair istatistiki veriler

malûmunuz, istatistik genel olarak bir şeyleri çarpıtmak için varlığını sürdürse de, ara ara bazı şeylerin boyutunu algılamak açısından fena değildir.

kaynak: janson-karikatur.de
almanya'nın yakın tarihinde, emsaline rastlanmamış bu kamu davasının istatistiki verilerini okuyunca içimden bir "arkadaş, şunu televizyondan canlı yayınlasınaza ya hu" dedim. hadi olmadı, internetten takip edilebilsin. yok.
neymiş? güvenliğe zararı olurmuş. eyvallah da, adamlar 10 kişi öldürmüş o zaman bunları sen "bosphorus" diye adı gayet de gündelik ırkçılığa konu olacak bir komisyonda incelemiş; ailelerine torbacı muamelesi yapmış; soruşturmalarda analarını ağlatmışsın. koca komisyon içinde 160 memurun sadece dördünü "bu cinayetler ırkçı motiflerle işlenmiş olabilir mi" diye araştırmakla görevlendirmişsin. kısacası yakın tarihin ortaya çıkmış en büyük ayıplarından, örtbas etmelerinden birinin davası görüşülmekte. bu durumda, samimiyeti olan bir devletin üzerine düşen, bu davayı gayet de millete mâl etmen gerekir ki, insanlar nelerin olup bittiğini daha doğrusu bu memlekette nelerin olup bitebileceğini de görsünler (bu üçlünün diğer suçlarına ilişkin ilerki günlerde daha farklı ve geniş bilgiler de vereceğim. nsu chronicles ile karşınızda olacağız, davayı önemsizleştirmeye çalışanlara inat)...

hasılı biz üzerimize düşeni yapalım, dava ve cinayetler hakkında mütemadiyen size bilgi vermeye çalışalım:

dün başlaması gereken davada:

-5 hakim bulunmakta. bu hakimlerden manfred götzl davayı yönetecek hakim konumunda (hakkında redd-i hakim talebinde bulunuldu ve bu yüzden dava 14 mayıs'a ertelendi.) bunun yanında davaya hakim 3 tane de yedek kulübesinde var. etti mi sana sekiz.
-5 davalı var. içlerinden biri beate zschaepe, diğer biri de eski npd (milliyetçi parti) yöneticilerinden ralf wohlleben.
-davalıların toplamda 11 avukatları var, sırf beate'yi 3 kişi temsil ediyor.
-davada 22 bilirkişi yer alacak. bunların içinde psikiyatristler ve de adli tıpçılar da bulunmakta.
-yaklaşık 80 adet müşterek davacı bulunmakta. bunların birçoğu öldürülenlerin ailelerinden oluşuyor ve yaklaşık olarak 60 avukat ile temsil ediliyorlar.
-davanın gerçekleşeceği mahkeme binasını yaklaşık 500 polis koruyacak. davadan önceki günlerde de sürekli kameralarla civar takip edilecek.


(kaynak dpa ve jW)




PS: bu yazı, bir seri haline getirilerek nsu üçlüsünün 98 öncesi yapmış olduklarına dair bilgilerle berlin postası üzerinden devam edecek


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder