meine stadt hat fieber...yersen!


yaz saati uygulamasıyla birlikte, bir de baktık ki berlin'de günler acayip uzadı. yazın en uzun günlerinde, dokuzuncu kattaki evinden guruba bakarken saatin onbire yaklaştğını görmüş bir insanım neticede. biraz daha kuzeye gitsek, st. petersburg hesabı beyaz geceler göreceğiz. 
şimdi yazın saati geldi, gün döndü, bahar kapıyı takvimde çaldı; ama ne bahardan, ne yazdan bir haber var. sokakta kar çamura karışık, kuru dallar yollar boyunca selama durmakta. yolda yürüyen insanlarda bir kış mutsuzluğu. başımızı öne eğe eğe yürüyoruz, rüzgârdan şamar yemeyelim diye. 
eminim tüm almanya bundan dem vuruyor. ne vakit hava durumuna baksak yüzlerde bir asıklık. "pazar günü sekiz derece olacakmış" diye seviniyoruz. berlin hele, ezelden beri erken kalkan ve geç yatanları seven bir şehir. geceleri ısınır, gündüz de on demeden kapatır güneşinin önünü. tüm gün bulutlu sandığımız günlerin çoğunda sabah yedi sekiz gibi bir mavilik vardır aslında. sonra hoop, yine bulut, yine bulut. 

evet, günler uzadı. günler uzadı ve havalar ısınmadı diye dengem bozuldu benim. eve saat sekiz gibi giriyor vefakat saat dört falan sanıyorum. dışarıda kaba etlerim donduğu için, kendimi sıcacık evime atmak için can atıyorum aslında. ama gündüz vakti içeriye de girmek istemiyor canım. ne yapacağını bilemez şekildeyim. 

berlin'de ne yapacağını bilemediğin zaman peter fox dineleyeceksin. 

peter fox. blogda birçok kere kendisinden bahsettik. facebook sayfamızdan şarkısını neyim paylaştık. -şu yazıyı yazarken parmaklarım donuyor allah sizi inandırsın. ofis ısınmıyor lan hâlâ. -


Temsili Yaz (Kaynak: B.Z.)
bundan bi üç beş sene önce, felaket bi yaz olmuştu berlin'de. ama nası bi yaz. böyle iki ay boyunca bildiğin felaket sıcaklar. ne vakittir öyle yaz olmuyor. üç gün sıcaksa, beş gün yağmurlu. 

öyle sıcacık yaz mevsimlerinden birinde peter fox şöyle bir şarkı yapmış K.I.Z. ile. tilkinin uzanamadığı üzüme kovuk demesi hesabı, biz de uzanamadığımız yaz mevsimine uzaktan bakalım ve köpek nüfusu insan nüfusunu neredeyse geçecek olan berlin'de yaz mevsiminin nasıl pis koktuğunu hatırlayalım.. güneşliklerin güneşi engellemediği, sokakta çıplak mı dolaşsak acaba diye düşündüğümüz, her şeyin üzerimize yapıştğı o lanet olası(!) günleri yâd edelim. kısacası çamur atalım, hiç değilse izi kalsın...




(PS: videoyu seçerken almanca bilmeyenleri de düşündük! istediğiniz zaman ingilizce ve almanca altyazıyı okuyabiliyor ya da kapatabiliyorsunuz. video açıldığında  sağ alttaki ilk ikondan altyazı aktive edilebiliyor.)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder