Salı pazarı vs. H&M


Berlin'deki Türk kızının H&M'le imtihanı.

Beğenilen giyside "Made in Turkey" ibaresinin görülmesiyle etikete bakılır, 9,95 € fiyat görülür, kaba bir hesapla Türk lirasına çevrilir. Sonra Salı pazarı yahut Terkos Pasajı'nda aynı tişörtün, ihraç fazlası olarak muhtemelen beşte bir fiyatına satılıyor olduğu düşünülür. İnsanın içi o parayı ödemeye bir türlü elvermez. Hadi "Made in Bengladesh" filan olsa, başka bir üçüncü dünyasında üretilse alınacaktır hemen, ama memlekette üretilmiş tişört "Siz kimin malını kime 10 euroya satıyosunuz!11!!1!" hissiyatı yaratır. Elde tişört, on dakika dikildikten sonra tişört bırakılır. "Gidince alırım, kesin vardır :(((" denir.

a) tişört, kişi Türkiye'ye gidene dek unutulmuştur.
b) tişört Türkiye'de bulunamaz.
c) dayanılamayarak tişört satın alınır ve takriben bir hafta içerisinde H&M indirime girer, tişört 3€ olur.

6 yorum:

  1. peki tişört 3€ olunca alındı mı? bugün aynı şeyi pull& bear de yaşadım. benim lokasyonum ankara/tr yalnız. sümük kıvamında beyaz bir penye üzerine george michael ın faith klibindeki hali basılmış, yeni sezon ürünü ve 40 tl talep ediyorlar! hemen içindeki beyaz etiketi açtım baktım made in turkey dir işalla yarebbim terkostan pazardan bi yerden 5 liraya alırım diye dua ediyorum içimden. portekizde yapmışlar tişörtü şimdi indirimi bekliyorum. george u ordan çekip alıcam evimin adamı yapıcam

    YanıtlaSil
  2. tişört durum ACİL olduğu için (hehehe) o gün alındı. sonra indirime girdi :) murphy kuralları bizi berlin'de de yalnız bırakmadı.

    YanıtlaSil
  3. :)) İlk zamanlar ben de böyle düşünürdüm, Türkiye'ye gitme sıklığı azaldıkça dolapta giyilecek çok da birşey kalmayınca d şıkkı gelişti bende:) ne olursa olsun beğendiysen al, ne kadarsa öde giy yoksa dolabın eski kıyafetlerle dolacak:)
    http://gezgindirgezeninadi.blogspot.de/

    YanıtlaSil
  4. o değil de adidas'tan 40€'ya aldığın tişörtün aynını çarşamba pazarı'nda beş liraya görmek koyuyor insana...

    YanıtlaSil
  5. o değil de ben bu bloğu nası takip edicem??

    YanıtlaSil