oo bvg, yine zam yapmışız?

birçok okurumuzun öğrenci olarak ikâmet ettiği bu memlekette, bir buçuk yılı aşkın bir süredir, aylık paso kullanan biri olarak, bvg'ye değil ana avrat, ray durak küfrettiğim az değil. şu dokuz yıla yakındır süregelen berlinliliğimde, bir kez olsun pendelverkehrsiz hat görmedim. ya asansör yapılır, ya durak tamir edilir. o da sürer de babam sürer. anladık, genelde gece ondan sonra yapıyorsunuz ve bunlar olması gereken şeyler; amma yani nedir bu çektiğimiz çile?
Temsili resim

hele bu aralar bir friedrichstrasse rezaleti var ki, giden bilir. ordan başlayıp mehringdamm'a gelmek isteyen insanevlatlarının çelik sinirlere ve 45 dakikaya ihtiyacı var. onu hesaplayarak evden çıkınız. sonra ayarlarınızla oynanmasın. hava yeterince nanemolla zaten.

şimdi hepimize malûm, kış aylarında berlin'de seyahat de bir alem. yok treni bozulur, yok otobüsü gelmez. bu sene de, paso tren ve otobüs kullandım işe giderken. rezaletin daniskası! hergün erken çıkıp, geç varıyorum menzile.

tüm bunlar olurken, bvg'si olsun, sbahn'ı olsun aymazlık üzerine aymazlık "hele bir de zam yapalım" diyorlar. piii. zaten kredi notunuz bizde düşük. zam da nesi?

şimdi ben geçen sene istanbul'a gittim. geçen sene dediğim de, işte 2011'in başındayız yanisi. bir buçuk sene olmuş. geldiğim gibi havaalanından aylık pasomu alacağım. bvg kabininde duran adam demesin mi "3 sbahn çalışmıyor ve 2 avro zam geldi" diye. sonra küfredince, küfretti oluyor. ulan zaten hizmeti yarıya indirmişsin, bu zam ne ola?


10 günlüğüne berlin'den ayrıldım. föhr deyü bir adaya gittim. keyfettim. döndüğümde aylık paso 77 avro olmuş! (ab) 3 avro zam. 77 avro ne ola ya hu? eskiden abc içinde 77 avroya gidebiliyordun. bu fiyat da nesi böyle?


sonuç olarak, öğrenci olmak çok güzel olmalı. altı aylık paso ile gezin durun ucuza ucuza. biz de her sene üç beş üç beş zamlı biletimizi alıp, oturalım yerimize.

bu aralar u8 acayip kokuyor. sorumlusu kimse, ortaya çıksın!

2 yorum:

  1. yıllık alınmalı derim daa ne diim...1 ayı da bedava

    YanıtlaSil
  2. türk yillik alamaz her an dönebilirim diye, böyle böyle bes yil gecer..
    b.

    YanıtlaSil