lies!

durun kalabaliklar! basligi görüp de korkmayin hemen, konumuz selefiler degil.

zaten öyle olsaydi olay yerinde katilimcidan cok gazeteci/televizyoncu olurdu, siz de simdiye kadar olaydan coktan haberdar olmus olurdunuz.


"bu balkonu görünce de korkmayin, bir 'balkon konusmasi' da yapmadim." diyecegim ama bosverin en iyisi, korkun. niyeti bozmussunuz, bir sekilde korkacaksiniz, belli.

bugün humboldt üniversitesi'nin hukuk fakültesinde basin toplantisi gerceklesen sprachwoche berlin, ayni zamanda berlin'in okullarindan 2300 ögrencinin yazdigi siirlerin etkinligin hamisi christina rau'ya teslimi, 20'sinin yazan ögrenciler tarafindan yukarida gördügünüz balkondan okunmasi ve bu sirada ögrencilerin bebelplatz'da hemen fakülte binasinin önünde gerceklestirdigi "lies!" koreografisiyle bir nevi baslamis oldu.


daha önce facebook sayfamizdan sprachwoche berlin hakkinda birkac duyuru paylasmistim. 1 ile 9 eylül arasinda gerceklesecek olan etkinliklerin programini suradan tekrar vermis olayim. 31 agustos cuma günü salon exil'de gerceklestirilecek "iranische nacht", 1eylül cumartesi günü saat 13:00'te alexanderplatz'da baslayacak olan "auftaktfest" ve 2 eylül pazar günü volksbühne'de "sahnelenecek" olan hate poetry programin "highlight"i olarak görünse de bebelerden dedelere herkese, her keseye uygun etkinlik programda mevcut.
(etkinliklerin tamami "ayntrit fray", yanlis anlasilmalara mahal vermeyelim!)

 yazima burada son verirken...


(egilin, hasan von keyif mesaj veriyor!)

türkiye, berlin olmayacak!
(izmirli qizlar eqlesin!)


o degil de, bu yazi iyi mesaj yapti!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder