Expedia.com vs Expedia.de


Expedia bildiğiniz gibi dünyanın en büyük bilet, hotel, araç kirâlama vb. işler için kullanabildiğiniz online bir acentadır. Hotelin kendisinden daha ucuza rezervasyon yaptırma şansınz olabiliyor bazen... sanırım en tip fiyatla alış yaptıkları için...




Bugün dillendireceğimiz konu ise Expedia'nın lokal sitelerine (Expedia.de, .at veya .nl) göre .com uzantılı sitesinin daha ucuz olduğu. (bunu biliyorsanız bundan sonrasını okumasanız da olur)

Diyelim ki girdiniz ve Türkiye'ye gidiş-dönüş uçak bileti ve hotel rezervasyonunuzu planladınız. Tarihleri seçtiniz, hatta havaalanından araba kirâlama seçeneğini de eklediniz ve fiyat opsiyonlarına göre uygun seçenekleri Tripadvisor vb. sitelerle de karşılaştırdınız. İsterseniz mahallenizdeki Reisebüro'nuza ya da cami kantinindeki acenta sahibi amcalara da sorarak karşılaştırabilirsiniz fiyatları. Sizin ufkunuzuz genişliğine göre skala da genişleyebilir.

Expedia size o tatili aşağı yukarı ne kadar yapabileceğinizi ya da en ucuz ne kadara yapabileceğinizi söyleyecektir.

Fakat bir sorun var... Expedia.com kur vb. nedenlerden dolayı %30 daha ucuz fiyat alma şansını vaad ediyor... (bkz. örnek 1 veya inanmadıysanız örnek 2 daha da inanmadıysanız örnek 3! Eee, inanmazsanız inanmayın!) Yani Expedia.de'ye göre Expedia.com'un daha ucuz olması söz konusu. Expedia Amerika menşeli bir şirket olduğu için ve bütün ödemeler de o havuzda toplandığı için kur vb. farklardan edindiği kâr önlenmiş oluyor bu şekilde. Ya da başka bir nedenden... ama fark etmez, siz siz olun Expedia'nın hem lokal hem de genel sitesi olan Expedia.com'u da birbiriyle karşılaştırın demek istiyorum.

Haydi iyi seyahâtler!

buna bakanlar şunlara da baksalar iyi olur:
www.tripadvisor.de
www.lastminute.de
www.kayak.com

1 yorum:

  1. Tatil olayini bilemeyecegim ama tayyare bileti hususunda skyscanner da eklenebilir listeye.

    YanıtlaSil