Berlin ne dinliyor / Was hört Berlin? (vol.3)

Evet, Berlin yine Berlin'den birilerini dinliyor.

"Fuchs, Massaka ve Ceza - Soğuk Mevsim"

Bu üçlünün içinde Berlin'den olan kim? Tabii ki Massaka... yani bizim Murat. Murat doğma büyüne Kreuzberg'lidir... Oranienplatz'da büyümüştür, çocukluğunu bilirim.

(Laf aramızda bunu oğlumun playlistinden araklıyorum, kendisi henüz dokuz yaşında ve Neukölln'de oturduğumuzdan olsa gerek böyle şeyler dinliyor!)

Fuchs, bildiğiniz gibi Ceza'nın ilk döneminden bir ağabey, kendisi yaşca hepsinden büyük olmasına rağmen ihtiyarlık filan dinlemiyor... atıyor kendini meydane! Ceza bildiğiniz gibi uzun bir süre Berlin'de idi, bu sıralar pek gözükmüyor. Selamı sabahı olan bir arkadaştır, severiz kendisini.




Songtext / Lyrics:

Fuchs : Atılan ağlarla toplanan kafirler helak Ruh ırmağı aşılır ve bütün kaleler zapt Çembere alınmıştır kanla ödetilecek Aznavurun gırtlağında bu kılıçlar güçlenecek Gökdemire bürünmüş karanlık savaşçılar Massaka Ceza Fuchs ile bugün her an başlar Toprağın altından üstüne kadar korku salar Soğuk sıcak örtülü işaretler var.


CEZA: Dağların ardında bekleyiş tüm ağları atsınlar Dağların hakkında konuşsan dağlar seni tınlamaz Biz bu bağların sizce düşük kalem şairleri Sizin farketmediğiniz gizli işaretler kafirlerin Pollyanna zannettiğin çizgi filmde bile anlam derin Her ışıksa gerçek değil, tek göze dürbünden aim Eğer gözüm seğirmezse tam isabet kurşun gelir Sıcak cehennemden serin ama gene de her şey erir Benim elim kolum bağlı sanki senden farksızım Ne desekte boş zaten hep biz en sonunda haksızız Dünya insafsızın insanlık biz hep mi safmışız İnsan oğlu durmamış biz durmadan savaşmışız Barış yapmacık barış karşılıksız değil artık Ve barış karmaşık her bir metrekare de yarış Her bir santimetrekare de hile yapan efendiler Bir çok yerde dolmaz karın kap kacak ama gider şimendifer..


Massaka:
Massaka geldi aynalar cevap verdi
Yağmur altında kalanın bitmez derdi
toz pemde dünyada şeytandır yerli
insan göz içinde bak herşey belli
ağaç yaprak versin sokaklar dersin
sıcağı beklersin ama buzdandır mevsim
dünya sırı saklar kış herghün gelsin
kurtlar gelsin gelip soframızı sersin
yumruklar sert olsun duvarlara vurdum
beton taş arası rüzgarlar durgun
dünya hep yalandı bırak zaman dursun
kör değil bu sefer adres bulan kurşun
massaka cezası sistemde sarsılış
göz görmezki perde açıp asılmış
insan ölmeden topraklar kazılmış
Savaşta anlaşma kanlarla yazılmış

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder