Göcmenin bayrakla imtihani

Arap kökenli olan Ibrahim Bassal CDU'lu politikaci oan kuzeni Badr Mohammed ile beraber 2010 Dünya Kupasi sirasinda Neukölln'deki Sonnenallee'ye büyük bir alman bayragi asar ve olaylar gelisir. Ibrahim'in olaylari anlatirken "Almanya ile gurur duyamaz miyim?" diye sormasi, sabahlara kadar solcularin saldirilarina kadar önünde nöbet tuttuklarini anlattiktan sonra Badr'in "Bayrak 500 euro'ya mal oldu." demesi mevzunun "ibretligine" tavan yaptirmis. Ne de olsa bayraklari bayrak yapan üstündeki etiketidir.

Euro 20012'nin baslamasiyla beraber göcmenlerin zorlu bir sinavi tekrar basladi. Bir yandan Almanya'nin "multi-kulti"liligine can vermek, bir yandan da "entegrasyonun dibine vurmak" gerekiyordu.


"Islev iyi güzel ama ille de boyu" diyen ve Berlin'in en büyük alman bayraginin Sonnenallee'de dalgalanmasini icine sindiremeyip 2,5 günde 240 metre karelik bayragi hazir eden Abdul Güzel'in karsisina ise sol gruplar degil bir sikayet üzerine Ordnungsamt cikmis ve gerekli izinleri almadigi icin bayragin indirilmesine karar vermis. Halbuki görüp artiran Abdul Abi de 650 eurosunu "rot-schwarz-gold" ugruna dökmekten kacinmamis. Haberde yetkilinin kurusu 65 kilo ceken bayragin islandiginda sebep olabilecegi tehlikeyi göz önünde bulundurmasi "devlet aygitinin akl-i seliminin ne idügü"ne dair ipucu verirken Stadtrad'daki Falko Beyamca'nin Türkiye'de tatilde olmasi da mevzunun daha da sacmalasmasina yardimci oluyor. RTL'in bayragi Köln'e götürmek istemesi alman basininin goygoyculuguna güzel bir örnek ama yer mi Anadolu cocugu? O bayrak Schillerpromenade'de dalgalanacak kardesim!

Tüm olayi özetleyen paragraf ise su: "Drum herum wird gentrifiziert, was das Zeug hält, Nordneukölln ist angesagt, hier trägt der arabische Imbissbudenbesitzer eine schwarz-rot-goldene Krawatte und bedient Studenten mit dem "Patriotismus - Nein danke!"-Button der Grünen Jugend."

Göcmenler alman bayragini can siperane savuna dursun meanwhile in Tristeza...


ve


Bir de Cosmonautilus'cu tayfanin sampiyona basladigindan beri yürüttükleri eylem  ve arabalara astigi notlar var.



Öyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder