Genc müminin acilari

Alman Icisleri Bakanligi "Lebenswelten junger Muslime in Deutschland" baslikli bir arastirma yayinladi ve arastirma o günden beri cesitli yönleriyle gündemde yer buluyor. Konu hakkinda daha detayli yazilar yazacagim ama öncelikli olarak belirtmem gereken su ki, 764 sayfalik arastirmanin özetini internette bulabileceginiz gibi "zum Warenkorb hinzufügen" ederek ücretsiz siparis de edebiliyorsunuz. Bundesregierung dediginizi ikiletmeden adresinize yolluyor sagolsun!


Bu arada sadece ismiyle bile Alman Icisleri Bakani olmayi hak eden  Hans-Peter Friedrich arastirmanin duyuruldugu sayfada alintilanan ifadesi su sekilde:

Friedrich: "Deutschland achtet die Herkunft und kulturelle Identität seiner Zuwanderer. Aber wir akzeptieren nicht den Import autoritärer, antidemokratischer und religiös-fanatischer Ansichten. Wer Freiheit und Demokratie bekämpft, wird hier keine Zukunft haben – dies klarzumachen, ist die Aufgabe eines jeden".


"Söz konusu otoriter, anti-demokratik, fanatik dinci görüslerse, onun da alasini pek tabii yüceAlman irki yapacaktir." demek istemis olabilir mi? (Almanlik Ne Güzel'e muhabbetle!)

2 yorum:

  1. Alman ırkı en asil duygunun insanıdır!

    YanıtlaSil
  2. söz konusu olan "studie" hazirlayip "konsequent" davranmaksa bununda en kralerweise'sini üstün alman irki yapacaktir!

    ne güzel satzadverb'imizdin sen -weise!

    YanıtlaSil