Geldi o korsan meclise!

Berlin Eyalet Meclisi secimden sonra temsili demokrasi tezgahini acti, beklendigi gibi Korsanlar da meclise renk katmaya basladi. 

En cok tartisilan isim de -simdilik- Gerwald Claus-Brunner. 

Foto: Getty Images/Getty

Mesele ise kafasindaki örtü. Tanidik bir konu gibi mi? Pek de degil aslinda, cünkü tartismalar su sekilde ilerliyor.

Mesela Meclis Baskani Ralf Wieland "Hosuma gitmiyor ama bunu basindan cikarmamiz mümkün görünmüyor." minvalinde laflar etmis

Konuyla ilgili rahatsizligini dile getiren kisi ise Zentralrat der Juden'in eski baskani Charlotte Knobloch olmus. Bu Filistin örtüsünü tasimanin bilerek veya bilmeyerek milleyetci, antisemitik görüse destek ve ayni zamanda bati modernitesine karsi verilen savasta basvurulan siddete sempati anlamina geldigini belirtip "Adam ol, cikar su kafandakini!" dese de Wieland Amca "Yahu secilmis gelmis bu adam buraya. Kendisi karar verir böyle seylere!" tavri takinarak Claus-Brunner Beyoglumuzun yüz bulmasina sebep olmus. Kendisi de konuyla ilgili "Knobloch Hanim'in fikrine saygi gösteriyorum. Ama önce gelip derdini bana anlatmak yerine konuyu basina tasimayi secmesine sasirdim" seklinde konusmus. Antisemitizm iddiasini da "klar" bir dille reddeden Claus Brunner, "Yahu bunu bana 95 yilinda hediye ettiler. Cikaririm ama ancak Ortadogu krizi cözülür ve bölgeye baris gelirse." demis. Ayni Claus Brunner, bununla yetinmeyip "30-40 yil sonrasinin cocuklari Korsanlardan nefret edecek, cünkü tarih dersinde bizi ögrenmek zorunda olacaklar!" buyurmus.

Belki de bütün sorun "Biri bu adama haddini bildirsin!" diye celallenip bu sahsa haddini bildirmeye gönüllü yazilacak hamiyetperver, milli ve manevi hassasiyetleri haiz bir parti baskaninin namevcudiyetinden kaynaklaniyor. 

En azindan Almanya'nin milli birlik ve beraberlige en cok ihtiyac duydugu su günlerde ülkenin icinden gectigi sürecin önemine dikkat ceken biri olsaydi, heyhat! 

Bunun, özellikle 9 Kasim gibi milli sevinc ve gurur kaynagi olan bir günde yapilmasini sorgulayan da cikmadigina göre Almanya ölmüs efendiler, ilanla aglayan bulmanin vakti gelmis!

Simdi spor haberleri:

Pantalon, kravat ve basörtüsü etrafinda ata sporu kör güresine tutusan yigitler cikti meydane, her biri birbirinden merdane!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder