Asiksan vur saza, vekilsen bas pedala!


Korsanlar sayesinde Berlin Postasi kisa zamanda "yandas medya" kivamina geldi! Ellerinden geleni ardlarina koymuyorlar sag olsunlar, bu seferki marifetleri icin Almanca bilenleri söyle alalim.

Berlin Icisleri Bakani Ehrhart Körting, Sayistay Baskani Marion Claßen-Beblo, Berlin Meclis Baskani Rald Wieland'a gönderdikleri, ayni zamanda da internet sitesinde yayinladiklari mektupta kisaca söyleyken söyle:

Parlamento Grubu Kanununun 8. maddesinin 5. paragrafi geregince haklarimiz arasinda olan grup baskanina tahsis edilmesi gereken makam aracindan, 15 milletvekiline birer bisiklet ve yillik toplu tasima abonmani saglanmasi karsiliginda vazgeciyoruz. Yillik masrafi 93.028 euro olan makam araci 17. secim dönemi boyunca eyalet bütcesine toplam  465.190 euroya mal olurken fiyati 2000 euroyu gecmemek üzere bir kereye mahsus alinacak olan on bes bisikletin ve 5 yil süreyle alinacak on bes adet yillik toplu tasima abonmaninin toplam maliyeti 65.625 euro tutuyor. Böylece bütcede secim dönemi younca 369.565 euroluk bir tasarruf saglanmis olacak. Bisikletlerin mülkiyetinin meclise mi vekillere mi ait olacaginin kararini size birakiyoruz.

Ayrica SWR'nin bugün yayinladigi anket, eylül ayinda Berlin'de gerceklestirilen secimlerde %8,9 oy alan Korsanlarin mart ayindaki secimlerde %2,1 oy aldigi Baden Württenberg'de de oylarini %4'e kadar yükselttigini ortaya koyuyor.

 Ilginc hep bunlar!

2 yorum:

  1. Aklıma şey geldi bunu okurken: Hani ben çocukken daha Hürriyet'te sanırım okumuştum, Avustralyalı bir vekilin meclise bisikletle gittiğini. Pek bi şaşırmıştım. Biz de acaba o noktaya gelebilir miyiz birgün deyu! Sanırım cevabı hayır bu sorunun.

    YanıtlaSil
  2. Insanlara müdürüm, baskanim, vekilim, bakanim gibi ifadelerle hitap edilmemesine de fitim ben.

    YanıtlaSil