Aforizmalar 5


-          Allah kimseyi gidip Gauloises sigarasi istemek zorunda birakmasin. Telafuzunu bilmiyorsan en az 1 saat  derdini anlatmaya calisiyorsun.

-        „Ne la öyle iki kelime Almanca bir kelime Türkce konusuyorsun?“ dedi.
„Code Switching abi“ dedim.
„Switchtirtme simdi Code´unu, adam gibi konus benle!“ dedi.

-       Söyle diyor Sartre Bulanti kitabinda: „Berlin sokaklarinda komunüstlerle Naziler carpisiyor… Neukölln´ deki bir pencereden sikilan her kursun; götürülen yaralilarin her kanli hickirigi; süslenen kadinlarin her ufacik, sasmaz el hareketi, adimlarimin her birine, kalbimin her atisina yanit veriyor.

-        Bu ülkede Ausschwitz´i ziyaret etmeyen hic bir cocuga ilkokul diplomasi bile vermeyeceksin.

-       Türk milletinin birbirinin mezhebine ve siyasi görüsüne bakmaksizin dayanisma halinde oldugu tek yer havaalaninin check-in  bölümüdür. 30 kilo, sen nelere kadirsin?

-       Ahmet Kaya calsaydi keske, biz seninle son Cuba Libremizi icerken…Schwabstraße´de bir barda…“Dert etme iyiyim ben arasira mahser arasira gece yarisi.“

-       Berlin Stasi Museum´da gördüm DDR zamaninda kömürlükte Ingilizce sarki söyleyip gitar caldiklari icin vatan hainliginden 3 yil hapis yatan insanlari. Görlitzliymis adi Bahtiyar, sucu saz calmakmis ögrendigim kadar.

-        Gezi Parki´ndan sonra ögrendik Türkiye´de ne kadar demokrat oldugunu. Canim ya.
         
-       Söyle bir muhabbet olsa Almanya´nin yerlileriyle. Gitsek kutuplarin erimelerinden, Hans Peter Friedrich´ten, Helene Fischer´den, Dinkel Acker´in 125 yilinda cikardigi biranin ne kadar lezzetli oldugundan, sosyal pedagojinin bilinmeyen güclerce homojenlestirildiginden konussak. Türkler´den, Müslümanlardan, uyumdan bahsetmesek. Cok sey mi istiyorum Suphi?

-      Bir yerlerde okumustum; Hitler zamaninda sürgüne gönderilen, kacmak zorunda olan yazar ve düsünce insanlari icin söyle diyormus sistemin yazar ve düsünürleri: „Atlantik kiyisinda rum iciyorlar, ülkemizin durumlari umurlarinda degil.“

-         Spiegel bu hafta Türkce cikacakmis. Paralel medya bu olsa gerek.


-        „Mercedes-Benz Arena“nin eski adi „Adolf Hitler Kampfbahn“.

           Elbe´nin sulari yükselmis, Türkiye´de olsaydi yapardik üstüne 5-6 tane HES bak bir daha yükseliyor mu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder