Pädagog Stuttgart'tan bildiriyor



- Köprü altinda yasayan bir abiye sormustum: "Evsizlik nasil?" diye.
Her gün üzerinden binlerce araba gectigi halde ölmemek demisti. Almanya'da sokakta yasayan 50.000 genc varmis.

- 8 yasindaki Patrick hic unutamayacagim su soruyu sormustu vakt-i zamaninda: "Neden domuz eti yemiyorsun? Müslüman misin yoksa vejeteryan mi?"

- Bu kelimeleri yazin bir yere hepsi ayni zamanda Almanca: Öl, sahne, biber!

- Tavladaki en kötü yenilgi 5-4'tür. Yesiller ile Sosyal Demokratlar 69-68 kazanip Asagi Saksonya'da iktidara geldiler.

-Esslingen Entegrasyon Plani'na göre temizlik islerinde ve cöp toplamada calisan göcmenlerin sayisi bir hayli fazla imis. Bunu diger alanlara da tasimak gerekliymis. Weiter so! Yuh yani.

- Job Center Egitim Paketi'nden yararlanmak isteyen bir gence "Senin notlarinin hepsi 4, 5 olunca gel" demis. (saka degil)

- Gecen hafta yeni bir araba aldim. Arabanin teyibinden Ismail YK kasedi ciktigina mi yanayim? Yoksa eksozun delik olduguna mi? bilemedim.

- Ahmet Kaya Almanya'da yasasaydi "Ne sen Charlotte'sin ne de ben Werther" diye bir sarki sözü yazar miydi?

- Her yil yayinlanan Aile Raporu'nun 2012 sonuclarina göre (Familienreport 2012) Almanya'da en fazla görülen yasam sekli (Lebensform) yüzde 71 ile evlilikmis. Yok öyle ben dost tutatayim beraber yasayayim falan! Gerci Tatort'daki komiser evlenmek zorunda kalmadi bildigim kadariyla ama olsun.

- "Türkinnen mit Niveau" diye bir reklam var. Mac izlerken ikide bir ekrana geliyor. "Kanacken mit Haltung" diye de bir site olabilir aslinda.

- Canim "Bundesamt für Migration und Flüchtlinge" mektup yazmis. Söyle diyor: "Mit Hilfe des Ausländerzentralregisters konnten wir Sie als ehemals in Deutschland Studierende(n) identifizieren. Nun würden wir gern mehr über Ihre persönliche Migrationsgeschichte und über Ihre Erfahrungen seit dem Studium in Deutschland erfahren." Anket yapmak istiyorlarmis. Ulan bir gün arayip soraydiniz ya "Sinavlar nasil gidiyor? Kizdan ayrilmissin, iyi misin?" diye!

2 yorum: